РФ відмовляється від формату скайп-конференції для обговорення питання звільнення заручників у рамках Мінського процесу. Про це повідомила учора на брифінгу Перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко (на знімку).

 

«Україна ще раз і ще раз наполягає на тому, що має бути звільнення заручників до Нового року. Ми вимагали провести скайп-конференцію вчора, сьогодні, щоб іще раз і ще раз узгодити ці списки і вийти на компромісне рішення. Що виходить? Ми отримали лист від ОБСЄ, що представники Російської Федерації в гуманітарній підгрупі не згодні з таким форматом, тому що вони вважають, що цей формат — скайп-конференції — недостатньо безпечний», — сказала вона.


Ірина Геращенко також уточнила, що вдалось з’ясувати інформацію про 58 громадян України, які перебувають у полоні на території так званих «ЛНР/ДНР». «Нам вдалося по крупинках знайти інформацію про місцезнаходження 58 осіб громадян України, які перебувають на окупованих територіях. Ще в липні представники бойовиків стверджували, що в них перебуває лише 22, а знайшли 58. Хоча в повному списку СБУ, яким ми користуємось, 109 осіб», — зазначила Перший заступник глави парламенту.


Фото зі сторінки Ірини Геращенко у Фейсбуці.