Футбол. Прем’єр-ліга звернулася до Міністерства внутрішніх справ України щодо можливих термінів поновлення весняної частини чемпіонату країни. У відповідь МВС повідомило, що тепер немає можливості визначити дату стабілізації обстановки в країні. У зв’язку з цим Дирекція УПЛ ухвалила перенести матчі 20-го туру змагань.
Щоправда, не всі підтримують ті переноси, вважаючи, що якраз футбол є одним із впливових чинників, котрі здатні об’єднати суспільство. Зокрема, на своїй першій офіційній зустрічі з представниками ЗМІ новопризначений голова Дніпропетровської облдержадміністрації, а також власник «Дніпра» Ігор Коломойський (на знімку) торкнувся і футбольної теми:
— Я здивований тим, що скасовано футбольні матчі. Поновлення чемпіонату було б гарним знаком, що в країні все налагоджується, — сказав він.
Місце зустрічі змінити... можна
Поки в нашій країні триває футбольний «локаут» і тури чемпіонату переносять, клуби Прем’єр-ліги домовляються між собою про контрольні поєдинки.
Раніше «Металіст» і полтавська «Ворскла» вирішили провести матч 8 березня на заміській базі харків’ян, та передумали і перенесли місце зустрічі. Вона відбудеться на стадіоні ОСК «Металіст». Змінено й час початку матчу. Він стартує о 14:00. Вхід на територію стадіону відкриють о 13:30. Уболівальники зможуть розміститися на Східній трибуні. Вхід вільний.
Кілька слів про можливі спаринги. Донецький «Шахтар» планує 8 березня (12:00) на СТБ «Кірша» зустрітися з маріупольським «Іллічівцем». Натомість азовці наступного дня готові зіграти з луганською «Зорею».
Зрозуміло, що довго тривати перерва не може. Тому сьогодні відбудеться спільне засідання виконкому Федерації футболу України та керівництва клубів Прем’єр-ліги, на яке запрошені очільники СБУ та МВС. Про це повідомив перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов.
«Відбудеться спільне засідання виконкому Федерації, представників футбольних клубів Прем’єр-ліги та СБУ і МВС, — заявив він. — На ньому розглянемо всі питання, пов’язані з подальшим розвитком професіонального футболу в Україні, з огляду на ситуацію в країні. Зокрема, йтиметься і про терміни початку весняної частини національного чемпіонату».
Фото з архіву «Голосу України».