Польові роботи з копання цукрових буряків ще тривають у семи областях. У цілому по країні вже зібрано 13,67 млн. т коренеплодів, що на чверть більше, ніж торік. Як інформує "Укрцукор", з полів на переробку вивезено майже 13,18 млн. т, решта -- півмільйона тонн, залишається в кагатах на ланах.

 

Джерело інфографіки --
НАЦУ "Укрцукор".

 

У нинішньому сезоні з 12,8 млн. т буряків вже зварено майже 1,9 мільйона тонн цукру. Це більше, ніж торік, коли мали 1,4 млн. т. На багатьох підприємствах сезон триває: у масштабах країни щодня переробляється 80--85 тис. т буряків і видається на-гора понад 10 тис. т солодкого піску. Такі заводи, як Гайсинський (ТОВ "Продовольча компанія "Зоря Поділля") та Крижопільський (ПрАТ "Продовольча компанія "Поділля") на Вінниччині, ТзОВ "Радехівський цукор" -- Радехівське виробництво на Львівщині, ТзОВ "Радехівський цукор" -- Чортківське виробництво на Тернопільщині за добу "використовують" майже по сім тисяч тонн буряків і випускають по більш як тисячі тонн готової продукції.

 

Галина КВІТКА.

 

Голос України