У присутності Президента Петра Порошенка склали присягу судді, призначені на посаду в перехідний період судової реформи. За даними Ради суддів, нині через численні звільнення доводиться мати справу з недоукомплектацією судів різних інстанцій, а це унеможливлює їх ефективну роботу.


Глава держави звернув увагу новопризначених служителів Феміди на те, що наша країна переживає якісно новий період свого розвитку, а її громадяни особливо гостро потребують захисту правди, справедливості, чесного і справедливого суду. Президент зазначив: на тих, кого привели до присяги, покладається величезна відповідальність. На його думку, започаткована судова реформа допоможе правосуддю стати доступним, відритим, професійним і некорумпованим.


Петро Порошенко акцентував, що новопризначені судді першими розпочинають свою роботу в умовах зміненої Конституції. Наступними складатимуть присягу судді нового Верховного Суду, конкурс до якого триває. 


Упродовж найближчих трьох місяців кандидати, які подали свої документи для участі в ньому, пройдуть декілька етапів відбору. Президент закликав комісію бути чесною, неупередженою та відкритою, а громадськість пильно стежити за перебігом відбору. Водночас він висловив сподівання, що законопроект «Про Вищу раду правосуддя» доопрацюють з урахуванням зауважень і ухвалять вже наступного тижня.


Серед пріоритетних документів П. Порошенко назвав розроблений радою з питань судової реформи та підтриманий Венеціанською комісією законопроект «Про Конституційний Суд України». Наголосив також на необхідності доопрацювати та прийняти нове процесуальне законодавство.