НАБУ зобов’язане встановити замовників та ініціаторів брудної кампанії проти «Народного фронту». Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Олена Бойко.


Вона зазначила, що інтерв’ю Олександра Онищенка у британському виданні Іndependent стало підтвердженням переконань фракції «Народний фронт».


«Проти уряду Яценюка в 2015—2016 роках тривала масштабна, добре організована, щедро оплачена кампанія дискредитації і дестабілізації державної влади. Атака мала організований і безпрецедентно масштабний характер і повинна була знищити команду «Народного Фронту». На мою думку, йдеться про державний злочин, коли «газовий» ділок у змові з корумпованими посадовцями дискредитували уряд Яценюка. На це йшли десятки мільйонів доларів: організовувалися мітинги, підкуповувалися ЗМІ і політики, замовлялася масштабна реклама. Згадаймо, раніше про свою свідому участь у цій кампанії заявляли Саакашвілі і Мочанов», — сказала вона
Також Олена Бойко додала, що нині депутати «Народного фронту» звернулися до НАБУ з вимогою розслідувати заяви Онищенка.


«Ми вважаємо, що правоохоронці зобов’язані встановити замовників та ініціаторів брудної кампанії проти «Народного фронту» та Арсенія Яценюка. Брудна кампанія — це не кампанія проти конкретного громадянина України, це кампанія на підрив довіри до інститутів влади, а відтак кампанія на ослаблення країни зсередини», — резюмувала парламентарій.