18 грудня на Рівненщині відбулися вибори голів та депутатів Деражненської (Костопільський район), Млинівської та Острожецької (Млинівський район) об'єднаних територіальних громад.

 

В Держаненській ОТГ об`єдналися Дюксинська, Деражненська, Постійненська сільські ради. А на виборах сільським головою Деражненської ОТГ обрано головного лікаря Держненської лікарні Олександра Михайловича Пустовіта. Йому допомагатимуть 22 депутатів ОТГ.

 

До Млинівської ОТГ увійшло одинадцять сільських рад, а також Млинівська селищна рада. Поки що це одна з найбільших в Україні ОТГ6 до її складу увійшло 34 села і селище з населенням 18 тисяч чоловік. Посаду голови Млинівської ОТГ виборювало сім претендентів, серед яких три підприємці, полковник поліції у відставці, директор школи, колишній керівник сільгосппідприємства та колишній очільник селищної ради. За попередніми підрахунками, очолити ОТГ люди довірили підприємцю з Млинова Дмитру Валерійовичу Левицькому, який працюватиме з депутатським корпусом із 26 обранців.

 

Шість сільрад об`єдналися в Острожецьку ОТГ. У неділю на виборах обрано 22 депутата ОТГ. А ось щодо голови Острожецької ОТГ, то тут можна говорити лише про попередні результати. Адже розрив між двома претендентами на посаду голови Острожецької ОТГ – Тарасом Миколайовичем Гордійчуком, який працював начальником відділу освіти, молоді і спорту Млинівської РДА, та Олегом Васильовичем Пархомеєм, який працював Острожецьким сільським головою не одне скликання, мінімальний – якихось 96 голосів.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України