Бокс. Інглвуд (США, Каліфорнія). Чемпіон WBO у першій важкій вазі українець Олександр Усик (11-0, 10 КО) провів успішний перший захист свого титулу, здобувши дострокову перемогу в дев’ятому раунді над «міцним горішком» — Табісо Мчуну (17-3, 11 КО) з ПАР.


Усик обережно почав свій дебютний бій у США, застосовуючи одиночні джеби. А Мчуну взагалі не міг дістати українця. Хоча він робив спроби атакувати, але щоразу влучав у рукавички Олександра.


У другому раунді південноафриканець несподівано захопив центр рингу, що йому не було притаманно в минулих поєдинках. Усик намагався пресингувати, але не всі удари чемпіона влучали в швидконогого Мчуну.

Претендент доволі успішно тримав дистанцію.


Третій раунд. Бій більше нагадував фехтування, оскільки опоненти «перестрілювалися» джебами. Однак Усик почав засипати серіями з двох-трьох ударів. Наприкінці трихвилинки українець був кращим в атаці, помітно активнішим.


Четвертий раунд. Олександрові було ще складно виходити на потрібну дистанцію й пробивати, оскільки опонент, як відзначалося, випав досить швидкий, здатний небезпечно контратакувати. Але наш боксер не припиняв турбувати візаві потужними ударами здалеку.


П’ята трихвилинка. Помітно вищий у зрості Усик кружляв над Мчуну й намагався пробивати того по «поверхах». Частина акцентованих ударів потрапляла точно в ціль. Натомість Табісо контратакував джебами й ударами назустріч.


Якісний злам, можна вважати, припав на шостий раунд, коли Мчуну під потужною ударною серією українця змушений був стати на коліно. Ситуація ще двічі повторилася в дев’ятому раунді, коли боксер із ПАР також ставав на коліно. У другому випадку він після пропущеного потужного влучення лівою в скроню довго не міг підвестися. Тоді рефері й дав відмашку про зупинку бою. Нокаут!


Утомлений і вже добряче побитий претендент, либонь, і сам чекав на завершення поєдинку, бо не надто заперечував проти цього.


***


Чемпіон, зрозуміло, перебував у доброму гуморі.


— Як і обіцяв, о п’ятій ранку я не спав, — сказав чемпіон. — Дякую за підтримку. Трохи прилетіло, але нічого страшного. Мій психолог Андрій Колосов сказав, що мені дістанеться за це на горіхи. Але радий, що мені все вдалося.


***


За словами Тома Леффлера, представника К2 Promotіons, Олександр Усик може провести бій у рамках платної трансляції на американському телеканалі НВО 18 березня в Нью-Йорку. Головною подією того вечора стане об’єднавчий бій у середній вазі між Геннадієм Головкіним (Казахстан) та Деніелем Джейкобсом (США).


Фото boxnews.