«Я завжди знала, що Святий Миколай існує! Тарас Колодій на волі. Наш дорогий мужній кіборг! Він уже в безпеці на українській території. Спасибі СБУ й усім причетним, церкві, священикам. За дорученням Президента, який перший від керівника СБУ довідався цю важливу й радісну звістку, Тарас пройде лікування у клініці 4-го управління», — повідомила у Фейсбуці одразу в неділю після визволення героя Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. Вона подякувала всім причетним до процесу звільнення десантника 80-ї аеромобільної бригади львів’янина Тараса Колодія з полону й заявила: «Разом із СБУ й усіма людьми доброї волі маємо витягти всіх».

 

А вчора Президент України Петро Порошенко зустрівся з десантником і його мамою Галиною Мирославівною. Про це поінформували у прес-службі адміністрації Президента. Глава держави подякував військовому за стійкий характер, героїзм і вірність державі. Президент підкреслив: «Ми дякуємо тобі за мужність, твердість, українськість і патріотизм. Тарас, ласкаво просимо додому». За словами глави держави, дуже багато людей чекали й працювали над тим, щоб Тарас був на свободі, і нині представники влади, волонтери, представники церков продовжують робити все можливе для визволення інших полонених.


Визволення захисника Донецького аеропорту з катівень бойовиків проходило за активного сприяння Української православної церкви.


Президент доручив забезпечити необхідне медичне обстеження возволеному «кіборгу» в лікарні Державного управління справами.


Сам Тарас учора на брифінгу в Києві розповів, що його останні півроку тримали в Макіївській колонії (Донецька область). За словами Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірині Геращенко, в цій колонії нині бойовики утримують майже два десятки наших хлопців. Вона також нагадала, що до 21 грудня українська сторона передасть п’ятнадцять заручників, очікуючи на «жест доброї волі» у відповідь.

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, мама бійця Галина Мирославівна, «кіборг» Тарас Колодій, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій (на передньому плані).


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.