Кожному б такі "миколайчики", як бійцям 36-го шляховідновлювального загону Держспецтрансслужби! Цей важливий армійський підрозділ розташований у Конотопі. На День Святого Миколая 48 сімей військовослужбовців одержали нове комфортабельне житло. До речі, 45 бійців-новоселів брали участь в АТО.

 

Фото надано
прес-службою
Сумської облдержадміністрації.

 

Кошти на чотириповерховий будинок виділили з бюджету, але споруджували його силами військової частини. Тому об'єкт здали в експлуатацію надзвичайно швидко: від "нуля" до стадії "під ключ" не минуло й року. Але навіть не це досягнення вражає. Кошторисна вартість будинку становить 14 млн. грн., але військові будівельники примудрилися зекономити більше половини цієї суми! Отож вартість квадратного метра житла у новобудові становить лише 3112 грн. Здається, цей результат претендує на увічнення у "Книзі рекордів України".

 

Аби зняти всілякі цілком природні запитання, одразу зазначимо: житло військовослужбовці одержали сучасне. Воно відповідає всім стандартам і вимогам, споруджене із енергоефективних матеріалів і обладнане всіма "аксесуарами", починаючи від автономного опалювального котла і закінчуючи металопластиковими вікнами. Тому правильніше запитувати, не чому збудували так дешево, а чому більше ніде так ощадливо не будують.

 

Аби вручити військовослужбовцям ключі від квартир та побажати гараздів у новому році, до Конотопа прибули заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов, керівник Держспецтрансслужби генерал-лейтенант Микола Мальков та голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко. За словами Є. Кравцова, багатоквартирний будинок у Конотопі -- це вже третій такий об'єкт, що зводиться нинішнього року в країні для військовослужбовців Держспецтрансслужби, котра підпорядкована ще й Міністерству інфраструктури. Але на цьому досягненні ніхто зупинятися не збирається, і наступного року споруджуватимуть ще. Залежно від фінансування, це може бути від двох до п'яти будинків, і один з них знову розмістять у Конотопі. Голова облдержадміністрації Микола Клочко запевнив, що докладе всіх зусиль, аби ці плани були реалізовані, і щоб наступного року ще кілька сімей конотопських військовослужбовців справили новосілля.

 

Володимир ЧЕРНОВ.

 

Сумська область.

 

Голос України