Кожному б такі подарунки, як бійцям 36-го шляховідновлювального загону Держспецтрансслужби! Цей важливий армійський підрозділ розташований у Конотопі. На День Святого Миколая 48 сімей військовослужбовців одержали нове комфортабельне житло. До речі, 45 бійців-новоселів брали участь в АТО.

 

Кошти на чотириповерховий будинок виділили з бюджету, але споруджували його силами військової частини. Тому об’єкт здали в експлуатацію надзвичайно швидко: від «нуля» до стадії «під ключ» не минуло й року. Але навіть не це досягнення вражає. Кошторисна вартість будинку становить 14 млн. грн., але військові будівельники примудрилися зекономити понад половину цієї суми! Відтак, вартість квадратного метра житла у новобудові становила лише 3112 грн. Здається, цей результат претендує на увічнення у Книзі рекордів України.


Щоб зняти всілякі цілком природні запитання, одразу зазначимо: житло військовослужбовці одержали сучасне. Воно відповідає усім стандартам і вимогам, споруджене із енергоефективних матеріалів і обладнане всіма «аксесуарами», починаючи від автономного опалювального котла і закінчуючи металопластиковими вікнами. Тому правильніше запитувати, не чому збудували так дешево, а чому більше ніде так ощадливо не будують.


Для вручення військовослужбовцям ключів від квартир та побажання гараздів у новому році до Конотопа прибули заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов, керівник Держспецтрансслужби генерал-лейтенант Микола Мальков та голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко. За словами Є. Кравцова, багатоквартирний будинок у Конотопі — це вже третій об’єкт, який цьогоріч зводять у країні для військовослужбовців Держспецтрансслужби, котра підпорядкована ще й Міністерству інфраструктури. Але на цьому досягненні ніхто зупинятися не збирається і наступного року споруджуватимуть ще. Залежно від фінансування це може бути від 2 до 5 будинків, і один з них знову буде у Конотопі. Голова облдержадміністрації Микола Клочко запевнив, що докладе всіх зусиль, щоб ці плани було реалізовано і щоб наступного року ще кілька сімей конотопських військовослужбовців справили входини.

Сумська область.
Фото надане
прес-службою Сумської облдержадміністрації.