За останній тиждень на Рівненщині занедужали майже 10 тисяч осіб, що на третину більше, ніж за попередній. Серед хворих — майже 70% дітей, повідомили у ДП «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗУ». За сім днів до лікарень потрапили 273 особи, з них 190 дітей.

Вірусологічною лабораторією ДУ «Рівненський ОЛЦ МОЗ України» встановлено вірус грипу А (H3N2, Гонконг) у 14 хворих з Дубровицького, Острозького, Корецького, Радивилівського районів та Рівного. У загальноосвітніх закладах обласного центру оголошено карантин, повідомляє Тетяна ПАНАСЮК.

У П’ятихатках, що на Дніпропетровщині, закрито на карантин усі три міські школи. Аналогічна ситуація і в сусідніх Жовтих Водах. Щодо закладів освіти Верхньодніпровського району, то, за інформацією начальника райвідділу освіти Наталії Ходос, на вимушених канікулах перебувають школярі чотирьох сільських, а також учні початкових класів шкіл райцентру, інформує наш кореспондент Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

Навчальні заклади Львова теж закрито через збільшення захворюваності. Активізація епідемічного процесу серед дітей до 17 років становила 61%, значно більше, ніж торік, передає наш власкор Богдан КУШНІР.

У Запоріжжі всі школи на вимушених канікулах, а дитсадки поки що працюють. Утім, їхню роботу може бути припинено будь-якої миті. Із 9758 випадків захворювань, зафіксованих минулого тижня в місті, 57% припадають на дітей, повідомляє наш власкор Леонід СОСНИЦЬКИЙ.