Бокс. Вічний чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко вважає, що російський боксер Олександр Повєткін (31-1, 23 КО) надто втратив через вживання стероїдів.


— Повєткін втратив довіру вболівальників, а це дуже кепсько. Спорт має бути чистим. Не повинно бути змагання в тому, у кого кращі стероїди, у кого кращий допінг, — сказав київський міський голова.


Нагадаємо, перед боєм в Єкатеринбурзі (РФ) за звання офіційного претендента на титул WBC у суперважкій вазі проти канадця Бермейна Стіверна (25-1-2, 21 КО) в організмі московита знайшли допінг. Через це бій скасували.


***


Раніше Андрій Рябинський (промоутер Повєткіна) заявив, що другий допінг-скандал може спричинити завершення кар’єри боксера.


***


Президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман розповів про плани розслідування допінгового скандалу, до якого вляпався російський суперважковаговик Повєткін.


— Ми почали розслідування. Але до Нового року залишилося обмаль часу, попереду багато вихідних. Тому завершимо розслідування на початку 2017 року, — сказав він.