Ми вже повідомляли про те, що поліція оголосила за заявою сестри у розшук 35-річного мешканця села Гориньград Рівненського району Андрія Артвінського, який працював на будові по вулиці Київській, 67 у Рівному, але додому не повернувся 2 грудня. Цього ж дня його востаннє бачили і на будові.


Під час журналістського розслідування, яке викликало громадський резонанс і змусило працівників поліції працювати оперативніше, з`ясувалося, що Андрій Артвінський загинув на будові. Його мати Леся Хотенчук розповіла, що до неї приїздили з будови, просили пробачення за загибель сина, пропонували гроші, щоб вона не заявляла в поліцію. Але тіло не привезли...


А вже 14 грудня завдяки проведеним розшуковим заходам поліція виявила тіло загиблого на будові Андрія Артвінського у лісовому масиві поблизу села Олександрія Рівненського району.


«Голос України» стежить за перебігом розслідування цієї резонансної справи. Ось що повідомили нашій газеті у прокуратурі Рівненської області:


«Рівненська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням обставин смерті 35-річного будівельника Андрія Артвінського, тіло якого знайшли у лісовому масиві поблизу села Олександрія.


Попередньо встановлено, що чоловіка востаннє бачили живим 02.12.2016 його колеги на будівництві по вул. Київській, 67 у м. Рівне, після чого той з рідними на зв’язок не виходив. За зверненням останніх було розпочато досудове розслідування за фактом зникнення чоловіка.


У результаті вжитих розшукових заходів правоохоронцям вдалося знайти у лісі тіло загиблого, присипане опалим листям. Причину смерті буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи.


На теперішньому етапі досудового розслідування наявні в матеріалах кримінального провадження дані свідчать, що смертельну травму чоловік дістав на будівництві, а його тіло, як доказ злочину, намагалися приховати.


У зв’язку з цим слідчі поліції за погодженням з Рівненською місцевою прокуратурою внесли відомості до ЄРДР за чотирма статтями Кримінального кодексу України:


— ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство); 


— ч. 3 ст. 136 (ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному стані);


— ч. 2 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці службовою особою, що спричинило загибель людини);


— ч. 1 ст. 396 КК України (заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого злочину).


У кримінальному провадженні вже допитано майже 40 свідків, проведено низку обшуків, в тому числі і за місцем проживання депутата однієї із місцевих рад, вилучено речі та майно, які мають доказове значення у справі.


Крім того, за ініціативи Рівненської місцевої прокуратури на будівництві, де ймовірно загинув потерпілий, призначено позапланові перевірки Управління Держпраці у Рівненській області та Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області.


Перебіг досудового розслідування у кримінальному провадженні взято на контроль Рівненською місцевою прокуратурою».

Рівне.