Розпочалось засідання хвилиною мовчання, якою депутати та запрошені вшанували пам’ять загиблих героїв на Світлодарській дузі. Голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня Тамарі Мельник, матері старшого солдата Віктора Мельника із села Світличне Варвинського району, який загинув біля села Зайцеве Донецької області. Указом Президента України за виявлені мужність і героїзм наш земляк посмертно удостоєний нагороди. Зал аплодував матері героя стоячи.

 

Депутати Чернігівщини заслухали звіт голови обласної ради Ігоря Вдовенка, ухвалили програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2017—2020 роки. Крім того, рішенням ради прийнято програму поліпшення матеріально-технічного забезпечення військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області, на 2017 рік. Цим документом передбачається закупівля обладнання, будівельних матеріалів, запасних частин та комплектуючих для автомобільної техніки, організація надання послуг із транспортних перевезень військових тощо. Для фінансування цих заходів з обласного бюджету буде спрямовано майже 1 мільйон 600 тисяч гривень.


Депутати плідно займалися і болючими питаннями лісу — ухвалили звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів про недопущення скасування мораторію на експорт необробленої деревини. Водночас розглянули можливість переходу так званого колгоспного лісу у власність територіальних громад. Перший таку ідею висунув чернігівський Народний рух, а Семенівська районна рада офіційно звернулася до обласної ради з проханням передати комунальне підприємство «Семенівкарайагроліс» у власність районної громади. Проте, як доречно зауважували противники передачі, спочатку треба створити об’єднану територіальну громаду, а вже потім віддавати ліс. Наразі рішення не ухвалили.


Натомість підтримали депутати передачу у спільну власність територіальних громад Чернігівської області державних професійно-технічних навчальних закладів. Прийняття цього рішення дасть змогу порушити клопотання перед Кабінетом Міністрів та Міністерством освіти і науки України про безоплатну передачу 17 професійно-технічних навчальних закладів області з державної у комунальну власність.

Чернігівська область.