Адміністративний суд Македонії розглянув скаргу партії Соціал-демократичного союзу Македонії (СДСМ) про порушення під час проведення дострокових парламентських виборів 11 грудня. Як повідомив македонський телеканал "Нова ТВ", більшість членів суду ухвалили безпрецедентне рішення провести на виборчій дільниці #2011 у громаді Теарце повторні парламентські вибори 25 грудня. Це рішення суддів розміщено на інтернет-сторінці Адміністративного суду.

 

Журналісти зазначають, що воно йде врозріз із висновками Державної виборчої комісії (ДВК), яка два дні тому повідомила, що скарга СДСМ про порушення в день виборів не має під собою підстав.

 

Проти рішення Адміністративного суду різко виступили й прихильники партії ВМРО-ДПМНЄ, яка перемогла на виборах. Вони закликають суддів дотримуватися закону й не ігнорувати "ясно виражену волю громадян".

 

Нагадаємо, що ДВК уже оголосила про те, що, згідно з результатами дострокових парламентських виборів, партія ВМРО-ДПМНЄ отримала 51 мандат в 120-місцевому парламенті країни, СДСМ -- 49, ДСІ -- 10, Рух "Беса"-5, Албанський альянс -- 3 і ДПА -- 2  мандати.