На цьому наголосив Микола Кучерук під час засідання постійної комісії Рівненської обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури, яке відбулося під його керівництвом.

 

Обласні обранці мають намір на черговій сесії обласної ради 23 грудня звернутися до Верховної Ради, Кабміну та Міністерства фінансів України з клопотанням збільшити фінансування на будівництво та реконструкцію навчальних закладів Рівненської області.

 

У той час, коли у багатьох регіонах України закриваються школи, багато перебувають у напівпорожньому стані через зменшення кількості учнів, у Рівненській області, особливо у Володимирецькому, Сарненському, Рокитнівському районах, вкрай важко провести оптимізацію загальноосвітніх навчальних закладів, оскільки там, навпаки, гостра потреба в будівництві нових шкіл і дитячих садків.

 

У 55 загальноосвітніх навчальних закладах області навчання проводиться у дві, а в окремих випадках у 2,5 зміни, оскільки кількість учнів у декілька разів перевищує проектну потужність шкіл. Щороку більше 3 тисяч дітей на Рівненщині не охоплено дошкільною освітою через відсутність дошкільних навчальних закладів, або ж обмежену кількість місць у вже існуючих.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України