Колишній голова Сумської обласної ради Семен Салатенко знову пішов на війну. Минуло вже кілька днів, як він повернувся у розташоване біля донецького аеропорту, відоме на весь світ село Піски. У 2014--2015 роках доброволець Семен Салатенко захищав цю землю у складі батальйону "Дніпро-1". Тепер він воює у 128-й гірсько-піхотній бригаді на посаді рядового-розвідника.

 

Сумська обласна рада достроково припинила повноваження свого голови 2 грудня. Події, що відбулись того дня на сесії, місцеві ЗМІ назвали "переворотом". Матеріал про ту сесію був опублікований 6 грудня у № 232 "Голосу України".

 

Семен Салатенко був одним із наймолодших голів обласних рад в Україні і єдиним поміж них добровольцем-учасником АТО. Одразу ж після своєї відставки він подав клопотання про призов на військову службу, і через кілька днів це прохання задовольнили.

 

Семена Салатенка політичні опоненти "відставили" лише з третьої спроби. Як тільки ця багатомісячна кампанія розпочалась, журналісти запитали у голови Сумської обласної ради: що він робитиме, якщо доведеться піти із посади? "Повернусь у зону АТО", -- відповів Семен Павлович.

 

І свого слова дотримав без зволікань.

 

Володимир ЧЕРНОВ.

Фото надано автором.

 

Сумська область.

 

Голос України