МВФ не сприймає спецрежим для аграрних виробників, котрий існував донині. Тому під час ухвалення Держбюджету-2017 було прийнято компромісне рішення — спрямувати майже 4,5 млрд. гривень на повернення витрат товаровиробникам, які виробляють продукцію на внутрішньому ринку. Про це повідомив на брифінгу заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Григорій Заболотний (фракція Блоку Петра Порошенка). Окрім того, зазначив парламентарій, законом про держбюджет виділено 2,3 млрд. гривень для підтримки малого і середнього бізнесу, фермерських господарств, ще 500 млн. гривень спрямовано на підтримку сільськогосподарського машинобудування. У державному кошторисі також передбачено компенсацію відсотків за кредитами для аграріїв.


«Це небагато, але ми одержали краще з гіршого, те, що можна було одержати, — сказав Г. Заболотний. — Декілька разів на податковому комітеті хотіли «зарізати» ці видатки, але ми їх обстояли і вони будуть повністю використані у 2017 році для підтримки сільгоспвиробництва».


Народний депутат Валерій Давиденко, котрий також входить до складу аграрного комітету, відзначив, що за останні роки — це найбільша сума прямої грошової державної підтримки, яка виділена на аграрний сектор. «І в наступні п’ять років 1% аграрного ВВП буде спрямовуватись на підтримку аграрного сектору», — додав парламентарій.