На цьому наголосив голова постійної комісії Рівненської обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури Микола Кучерук.


Обласні обранці мають намір на черговій сесії облради звернутися до Верховної Ради, Кабміну та Міністерства фінансів України з клопотанням збільшити фінансування на будівництво та реконструкцію навчальних закладів Рівненщини. У той час, коли у багатьох регіонах країни закриваються школи, багато з них напівпорожні через зменшення кількості учнів, у Рівненській області, особливо у Володимирецькому, Сарненському, Рокитнівському районах, вкрай важко провести оптимізацію загальноосвітніх навчальних закладів, оскільки там, навпаки, гостра потреба в будівництві нових шкіл і дитячих садків.


У 55 загальноосвітніх навчальних закладах області навчання проводиться у дві, а в окремих випадках у 2,5 зміни, оскільки кількість учнів у декілька разів перевищує проектну потужність шкіл. Щороку понад
3 тисячі дітей на Рівненщині не охоплено дошкільною освітою через відсутність дошкільних навчальних закладів чи обмежену кількість місць у вже існуючих.

Рівненська область.