Футбол. Як відомо, футболісти команд УПЛ нині перебувають у відпустці, набираючись наснаги перед другою частиною сезону в теплих краях. Але клубне життя не припиняється, триває підготовча робота, вирішуються кадрові питання.
Скажімо, воротар Максим Коваль залишиться в київському «Динамо» і доводитиме свою конкурентоспроможність. У нього є контракт, який діє ще півроку, тому все, як то кажуть, у його руках.


***


Один із ключових гравців молодіжного складу динамівського клубу, півоборонець Павло Оріховський, який робить перші кроки в основній команді, продовжив контракт з клубом ще на два роки. Про це повідомляє fcdynamo.kіev.ua.
«Мій попередній контракт мав закінчитися влітку 2017 року. Від клубу надійшла пропозиція його продовжити, і я із задоволенням погодився, — розповів Павло. — Деталі з керівництвом обговорили швидко. Я дуже радий продовжити контракт і найближчими роками виступати за «Динамо».
У першій частині сезону 20-річний Оріховський провів три матчі за головну команду, у двох із них виходив на поле у стартовому складі (забив м’яч) і зіграв 14 поєдинків за команду U-21. У молодіжній першості також відзначився забитим м’ячем.


***


Кажуть, що кияни, як, до речі, і «Шахтар», не проти запросити до себе 25-річного аргентинського форварда «Карпат» із українським корінням Густаво Бланко-Лещука.


***


А от донеччани вже «розлучилися» зі своїм нападником, до речі, уродженцем Макіївки, вихованцем «Шахтаря» — 31-річним Євгеном Селезньовим. Колишній гравець збірної України, «Дніпра» і «Краснодара» погодив із «Шахтарем» розірвання підписаного в травні дворічного контракту.
При цьому сторони не отримають жодних компенсацій. До речі, Селезньов залишав «Шахтар» і повертався до нього тричі. Щодо його подальшого працевлаштування, то він сам висловлювався, що не проти повернутися до «Дніпра». Але має пропозиції з кількох клубів, зокрема, з турецького «Кардемир Карабюкспора».


***


Тим часом півоборонець ФК «Фламенго» (Бразилія) Алан Патрік, права на якого належать «Шахтареві», повернеться до лав донецької команди. На цьому особисто наполягав тренер «гірників» Паулу Фонсека.
Останні півтора року Патрік провів у «Фламенго», де був одним із лідерів. Клуб планував продовжити оренду, але отримав відмову.


***


Стало відомо про плани «Дніпра» на зимовий підготовчий період. Його тренер Дмитро Михайленко розповів, де команда проводитиме тренувальні збори:
— Спочатку працюватимемо в Іспанії, де відмінний клімат, узимку там доволі тепло. Та й спаринг-партнерів цікавих можна знайти. А от третій збір у лютому проведемо вже в Туреччині, погода на той час там буде чудовою, а от у січні у них холодно й сильний вітер. Чи боїмося терактів? В Антальї нічого такого не відбувається. Та й чого нам боятися? Адже ми не росіяни...