Учора Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов провів телефонну розмову з Президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи Анн Брассор.
Під час телефонної розмови, що відбулася за ініціативи 
ПАРЄ, сторони обговорили поточну ситуацію, яка склалась в Україні, особливу увагу приділивши подіям, що відбуваються нині на півострові Крим.
 За словами О. Турчинова, нова влада продовжує вживати заходів до стабілізації ситуації в Україні. «Зокрема, — наголосив він, — нині вже відновлена вся система виконавчої влади».
Стосовно тієї складної ситуації, що склалась в АР Крим, керівник парламенту назвав присутність збройних сил Російської Федерації на півострові «нічим невмотивованою агресією проти незалежної суверенної держави».
«Це тим більше викликає подив у зв’язку із тим, що РФ разом із США та Британією виступає гарантом нашої територіальної цілісності, відповідно до Меморандуму, підписаного в Будапешті у 1994 р.», — сказав він, додавши, що «жодних пояснень — моральних чи юридичних, незрозумілій поведінці РФ немає».
«Усі права громадян України, незалежно від того, якою мовою вони розмовляють, до якого етносу належать чи в яку церкву ходять, захищені», — пояснив він.
Крім того, керівник парламенту повідомив, що особисто звернувся до міжнародних інституцій з проханням надіслати своїх спостерігачів, «які б змогли оцінити ситуацію на місці».
Своєю чергою А. Брассор підтвердила готовність «негайно направити експертів та спостерігачів до України».
«Ми вітаємо зміни, які відбуваються в Україні», — сказала вона, запевнивши співрозмовника, що ПАРЄ всіляко підтримає нову владу в її намірах захистити, зміцнити та реформувати країну.
Прес-секретар Голови Верховної Ради України.