Резонансна справа про вбивство студентом-марокканцем відомого львівського лікаря Леона Фрайфельда закінчилася виправдувальним вироком, винесеним першим в Україні судом присяжних. Прокуратура одразу оскаржила рішення Личаківського райсуду.

Професійні слуги Феміди не погодилися з думкою більшості складу суду присяжних. Вони вважають: було достатньо доказів, щоб визнати підозрюваного винним.

19 жовтня 2012 року студент медуніверситету марокканець Шакіб Отаман у стані алкогольного сп’яніння під час сварки нібито завдав лікареві смертельних травм.

У розпорядженні слідства був запис із камери спостереження та заяви свідків. Аргументи захисту виявилися для присяжних переконливішими. Адвокат Ярослав Гандзюлевич спростував показання свідків і взяв під сумнів докази обвинувачення.

Після винесення виправдувального вироку студента випустили із залу суду на підписку про невиїзд. Шакіб Отаман залишається у Львові, на нього одягли електронний браслет.

Представник державного обвинувачення Богдан Дяків так прокоментував рішення суду: «Викладені у вироку висновки суду першої інстанції не відповідають фактичним обставинам кримінального провадження, що є однією з підстав для його скасування відповідно до ст. 411 КПК України. З огляду на це я подам апеляційну скаргу на вказаний вирок, оскільки в матеріалах провадження є достатньо доказів вини Шакіба Отамана в умисному вбивстві лікаря».