У Полтаві демонтували великий євромайданівський намет. Він простояв понад три місяці та встиг стати головним символом місцевого руху супротиву. Біля нього відбувалися щоденні мітинги, збирали харчі й теплий одяг для київського Майдану, записували добровольців. Звідси аплодисментами проводжали до столиці заповнені людьми «бусики». За таких обставин чимало активістів вважають згортання згаданого намету передчасним: мовляв, до остаточної перемоги майданівської ідеї ще далеко.

Водночас ініціатори демонтажу наголошують, що робилося це за рішенням обласної організації ГО «Майдан». Тут вважають, що час переходити до конструктиву й об’єднувати роботу громадськості та влади. 

А розташований на площі імпровізований «вівтар пам’яті» поки що залишається. Полтавці продовжують нести до нього квіти, свічки та лампадки.

Тим часом одинадцятьом мешканцям краю — активістам столичного Майдану вручили Почесні грамоти обласної ради та нагрудні знаки. Серед нагороджених і дві жінки — Юлія Солодка із селища Нові Санжари та Ірина Яхно з Полтавського району. Один із майданівців — Олександр Кириченко з селища Чутове — на церемонію не зміг приїхати, оскільки досі перебуває в лікарні.

На знімку: намет полтавчан під час протистояння.

Фото автора.