Минулої суботи у столичному Палаці спорту відбулися змагання з кросфіту серед учасників АТО, що були серйозно покалічені й дістали поранення під час воєнних дій на Донбасі. У змаганнях «Ігри героїв» спортсмени на протезах, візочники й поранені демонстрували силу й волю в піднятті штанги, віджиманнях і на велотреку. Своїм прикладом, стійкістю, мужністю й любов’ю до життя ці хлопці та дівчата надихають інших. Усі вони — переможці!

 


Низький уклін кожному з учасників турніру «за те, що не здаються, продовжують жити, боротися, надихати інших», надіслав через Фейсбук міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. При цьому чиновник зазначив, що оплески повної зали на адресу цих залізних людей — найкращий для них подарунок... Утім, власними зусиллями здолавши біль, страх, невір’я, а часом — і глуху байдужість держструктур, «залізні люди» робили це навіть не заради оплесків.


«Найкращою нагородою було бачити щасливі обличчя наших учасників, справжніх героїв, яких зустрічав повний Палац спорту стоячи. Тільки об’єднавши зусилля, ми зможемо зробити Україну сильною й процвітаючою», — сказав Володимир Бульба — один з організаторів заходу, що представляє громадську ініціативу «Спільна перемога».


За словами організаторів, головна мета ігор — психологічна, фізкультурно-спортивна реабілітація й соціальна адаптація людей з інвалідністю. Попередні етапи кросфіт-змагань відбувалися в Харкові, Дніпрі, Миколаєві та Львові.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.