Тринадцять об’єднаних громад Рівненщини, які провели перші місцеві вибори в 2016 році, з першого січня почнуть працювати у нових для себе умовах – з більш широкими ресурсами та повноваженнями. Вони матимуть прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом.

 

А в тих об’єднаних громадах, де відбулися вибори 11 та 18 грудня, взагалі дуже мало часу, щоб вирішити всі питання, пов’язані з реєстрацією, утворенням виконавчих органів, організацією перших сесій тощо.

 

Тому надати їм усебічну підтримку – це спільна відповідальність Уряду, обласних адміністрацій та регіональних Центрів розвитку місцевого самоврядування.

 

Про це йшлося під час селекторної наради під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслава Негоди.

 

«Перед усіма нами стоїть важливе завдання – забезпечити їх вичерпною інформацією та підтримкою, буди готовими роз’яснювати і надавати методичні рекомендації, особливо щодо питань формування бюджетів», – сказав В’ячеслав Негода. Він відзначив, що в тих областях, де є командна робота, де є розуміння необхідності реформ, там немає питань, які неможливо вирішити.

 

Тим часом, Рівненщина вже пройшла третину децентралізаційного шляху.

 

Тетяна ПАНАСЮК,
працівниця прес-служби Рівненської ОДА.

 

Рівне.

 

Голос України