Теніс. 22-річна Еліна Світоліна мріє посісти найвище місце у світовому рейтингу серед усіх українських тенісистів.


На сьогодні таким є фіналіст Ролан Гаррос-1999 Андрій Медведєв, який посідав четверту сходинку в рейтингу АТР. Світоліна нині чотирнадцята в рейтингу WTA (найвище місце серед українок).


— Моя мета — перевершити досягнення Андрія, — каже спортсменка. — І я працюю над цим. Нині в жіночому тенісі багато молодих спортсменок, які добре грають. І деяким із нас ще потрібен час, щоб розкритися. Мої результати показують українській молоді, що у кожного є можливість багато чого досягти, якщо наполегливо працювати і розраховувати на те, що тобі трохи пощастить. Перемога над видатною Сереною Вільямс на Олімпіаді в Ріо була особливим моментом — я здобула її для своєї країни. Тому щаслива бути частиною успіху України в області спорту...


Сказане вище можна пов’язувати з тим, що в тренерському штабі Світоліної сталися помітні зміни. По-перше, до нього увійде досвідчений фахівець Габріель Урпі.


Протягом тренерської кар’єри іспанський наставник успішно попрацював з Арантою Санчес-Вікаріо (екс-першою «ракеткою» світу в одиночному та парному рейтингах). За час їхньої співпраці вона виграла два титули Grand Slam в одиночному розряді і три в парному.


Кончіта Мартінес під керівництвом Урпі дійшла до фіналу Australіan Open і стала переможницею Кубка Федерації, а Флавія Пеннетта вперше у кар’єрі потрапила до ТОП-10 рейтингу WTA.


Також з Еліною Світоліною, у ролі спеціального консультанта, працюватиме відомий у минулому французький тенісист, а нині тренер Тьєррі Аскьон. Окрім того, в оновленій команді Еліни з’явиться і новий спаринг-партнер — британець Ендрю Беттлс, який раніше співпрацював з екс-першою «ракеткою» світу сербкою Аною Іванович.


Насамкінець, Олівер Фаулс, фітнес-тренер Світоліної, продовжить роботу в команді українки.