Комісія допустила 43 особи до участі в конкурсі на посаду глави Одеського територіального управління Національного антикорупційного бюро, повноваження якого поширюються на Одеську, Херсонську, Миколаївську та Кіровоградську області.


Як повідомили в НАБУ, сьогодні й завтра претендентів очікує тестування на знання законодавства, після чого відбудеться співбесіда. Спочатку бажаючих зайняти цей пост було 57 осіб, але 14 із них відсіяли через невідповідність поданих документів вимогам закону.


Це вже третя спроба створити одеське теруправління НАБУ і призначити його начальника. У квітні конкурс виграв перший заступник начальника Одеської митниці Семен Кривонос. Пізніше, однак, з’ясувалося, що він є фігурантом кримінального виробництва з вимагання й отримання хабара. Крім того, у нього виявилося незадеклароване майно.


У 2011—2015 роках Семен Кривонос очолював Обухівський районний відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно (Київська область). Документи з усіх земельних ділянок проходили через його руки, в тому числі і в елітних районах — Конча-Заспі, Нових і Старих Безрадичах, Романкові. Через скандал Семен Кривонос відмовився від посади в НАБУ, повернувшись на роботу в Одеську митницю. 


У липні було оголошено новий конкурс, але й він не відбувся через відсутність кандидатів, що відповідають вимогам. Нинішній конкурс, третій за ліком, оголосили першого листопада. Прийом документів завершився 15 листопада.


Серед претендентів — колишній прокурор міста, начальник обласної ДАІ, начальник управління внутрішньої безпеки Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Одеса.