Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль закликав центральний апарат СБУ жорстко реагувати на спроби деяких українських інтернет-ресурсів підігрувати російським спецслужбам в інформаційній війні проти України.

 

— На Закарпатті немає жодних «автономістських настроїв», які так старанно намагаються зобразити російські інформагентства, — пише Г. Москаль на своїй сторінці у Фейсбуці. — На їхні потуги можна б узагалі не звертати уваги, якби деякі вітчизняні видання не передруковували фейкові повідомлення про «автономні економічні стосунки Закарпаття із сусідніми регіонами», «вимоги Закарпатської облради про автономію», «збори русинів-автономістів» тощо. Фальшивки створюються на знеособлених і маргінальних інтернет-ресурсах тільки для того, щоб стати «джерелом» для інформаційних вкидів, які організовують російські спецслужби. До речі, організовують безграмотно або, як кажуть у тій-такі Росії, «совєршєнно топорно», перекручуючи факти та вигадуючи події, яких не було.


Керівник області також повідомляє, що «доручив Закарпатському обласному управлінню Служби безпеки України з’ясувати, чи не стоїть за інформаційними вкидами хтось із нашої області. Закликаю й центральний апарат СБУ жорстко реагувати на спроби деяких наших інтернет-ресурсів підігрувати російським спецслужбам в інформаційній війні проти України».

Закарпатська область.