У обласному центрі на майдані Незалежності виріс справжній "ялинковий бір". Одна ялинка величезна, з десяток інших -- менші, всі прикрашені іграшками, які "охороняє" двометровий Дід Мороз. Тут облаштоване ігрове містечко для дітей.

 

Обидва сумські театри -- імені Щепкіна та Юного глядача -- підготували новорічні програми. В театрі ім. Щепкіна йде феєрія "Лускунчик", у ТЮГу -- казкова п'єса "Попелюшка". "Попелюшка" та ігротека з Дідом Морозом, Снігуронькою й Феєю проходитимуть у молодіжному театрі щодня з 21 грудня до 9 січня включно.

 

У Сумському палаці для дітей та юнацтва святкові заходи -- з 25 грудня до 9 січня. Ігрова театралізація "Як годинник зупинився" виконуватиметься щодня по 6 січня включно. Проходять вистави дитячого театру "Шпаківня", серед них -- "Новорічний серпантин". 8--9 січня у Палаці для дітей та юнацтва відбудуться "Фестиваль східних єдиноборств" та шаховий турнір "Мама, тато, я -- шахова сім'я".

 

У обласному краєзнавчому музеї -- виставка "Дивосвіт новорічних свят".

 

Шостка. Тут при храмі Різдва Христового відкрився дитячий ляльковий театр. На 12 січня запланований його дебютний спектакль "Різдвяна казка". Після цього -- перші гастролі дитячого лялькового театру: артисти відвідають села Шосткинського району.

 

30 грудня у Шосткинському центрі культури і дозвілля відбудеться міський бал-маскарад. Вхід -- вільний.

 

Конотоп. У цьому другому за величиною на Сумщині місті заплановано багато новорічних заходів. Це -- вертепи, майстер-класи, виставки та святкові розважальні програми. Вони проходитимуть у міському будинку культури "Зоряний", міському будинку культури "Сучасник", Дитячій школі мистецтв та у приміщенні кінотеатру "Мир". Зокрема, у МБК "Зоряний" та у Дитячій школі мистецтв відбудуться розважальні заходи для дітей учасників АТО та дітей військовослужбовців 36-го шляховідновлювального загону.

 

Для любителів активного відпочинку у Конотопі облаштували міську ковзанку, куди можна приходити або зі своїми ковзанами, або брати їх на прокат за дуже низькою ціною. Міський голова Артем Семенихін зізнається, що в дитинстві дуже любив ковзани, тому й реалізував своє дитяче захоплення у загальноміському масштабі.

 

Тростянець. Найбільша і найкрасивіша на Сумщині ялинка встановлена у Тростянці. На її відкритті головним персонажем був Святий Миколай. Не обійшлося без казусів: місцевий нероба поцупив із дерева прикраси на 500 грн., але завдяки камерам спостереження його знайшли та повернули іграшки. Тож новорічному святу тепер брак прикрас не загрожує.

 

У приміщенні місцевої пам'ятки історії та архітектури -- Палаці князя Голіцина -- встановили ялинку для дітей-інвалідів.

 

Ромни, Путивль, Глухів. Ще 25 грудня на міському стадіоні у Ромнах відкрили хокейний майданчик, який більшість часу використовуватиметься як ковзанка. У Путивлі пройшло обласне дитяче свято "Ми майбутнє твоє, Україно!". У Глухові головна новорічна ялинка встановлена на площі Радченка. 4 січня дорослих та дітей запрошують у гості школи міста. Обіцяють колядки, щедрівки, новорічні пісні та привітання.

 

Володимир ЧЕРНОВ.

 

Сумська область.

 

Голос України