Делегація Рахункової палати на чолі з тимчасово виконуючим повноваження голови РП О. С. Яременком взяла участь у форумі вищих органів фінансового контролю (ВОФК) країн-партнерів зовнішньополітичної ініціативи ЄС «Східне партнерство», організованому 14-15 грудня 2016 року Державним контролем Латвійської Республіки в Ризі. У форумі також взяли участь делегації ВОФК Грузії, Молдови та Швеції.


Під час форуму відбулися плідні дискусії, зокрема, щодо цілей «Східного партнерства», можливої підтримки вищих органів фінансового контролю країн «Східного партнерства» з питань застосування міжнародних стандартів вищих органів фінансового контролю, а також щодо очікувань суспільства від ВОФК та стратегічних ініціатив, які потрібно застосовувати, щоб ВОФК залишалися актуальними для своїх громадян.


Учасники форуму зустрілися з головою парламентської Комісії публічних витрат та ревізій Андрісом Берзиньшем та її членами і взяли участь у засіданні цієї комісії, присвяченому розгляду Звіту Державного контролю Латвійської Республіки з питань управління нерухомим майном в системі охорони здоров’я. Плідною та інформативною була зустріч із міністром закордонних справ Латвійської Республіки Едгаром Рінкевічем.


Голови делегацій ВОФК були запрошені на зустріч із Президентом Латвійської Республіки паном Раймондом Вейонісом. Голова делегації Рахункової палати України О. С. Яременко презентував діяльність нашої інституції та висловив подяку пану Вейонісу за підтримку нашої держави в зовнішньополітичному аспекті та просуванні України на шляху реформ.

 

Учасники форуму ВОФК країн-партнерів зовнішньополітичної ініціативи ЄС «Східне партнерство» (14-15 грудня 2016 року, м. Рига, Латвійська Республіка).


Фото надано Рахунковою палатою.