У 2017-му майже 100 тисяч дітей зможуть долучитися до програми вивчення англійської мови з її носіями. На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час зустрічі із громадськими активістами (на знімку), на якій підбивали підсумки року англійської мови в Україні. Водночас до 2020 року поліпшити свої знання іноземної зможуть півтора мільйона наших маленьких співвітчизників.

 

 

«Це дуже амбітне завдання, — сказав глава держави. — І важливо, щоб воно реалізовувалося не лише в рік англійської мови в Україні». За його словами, нині до викладання активно залучають іноземних фахівців. Так, до українських шкіл приїхали 120 волонтерів із 40 країн світу. У літніх пришкільних англомовних таборах GoCamp цьогоріч навчалися 200 тисяч дітей з усієї країни.

 

Петро Порошенко особливо підкреслив той факт, що вивчати та вдосконалювати мову могли школярі з Донецької та Луганської областей. Протягом року понад три сотні дітей зі сходу мали можливість перебороти мовний бар’єр і практикувати англійську. Майже півтисячі громадян узяли участь у пілотному проекті «Ділова англійська он-лайн для внутрішньо переміщених осіб». Глава держави також відзначив проект «Вчителі англійської мови — агенти змін», який успішно реалізовано по всій країні.


Президент висловив переконання, що володіння англійською відкриває нові горизонти. Важливим, амбітним і успішним він назвав цьогорічний проект Go Global. Народний депутат Мустафа Найєм, як один з активістів цього проекту, подякував Президентові за підтримку. Він наголосив на важливості та унікальності проекту, особливо в частині популяризації та вивчення англійської в маленьких містах, підприємцями малого бізнесу, державними службовцями та представниками місцевого самоврядування.


«Для мене надзвичайно важливо, що наш проект, і це було пріоритетом, реалізовувався в українських містах, де мешканці ніколи не бачили іноземців», — сказав Мустафа Найєм.


Вл. інф.


Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).