Тридцять помічнянських учнів, відмінників навчання, переможців олімпіад та різноманітних конкурсів, учасників художньої самодіяльності (по десять із кожної місцевої школи) побували у Верховній Раді України.

 

Поїздку організував народний депутат Станіслав Березкін.


Першим сюрпризом для дітей став комфортабельний автобус відомого футбольного клубу «Зірка», що чекав на них на центральній площі Помічної. Він став об’єктом численних дитячих фотосесій, а найголовніше — запорукою безпеки та зручності під час багатогодинної поїздки.


Із хвилюванням і трепетом переступили діти поріг знаменитої будівлі на Грушевського, 5, — єдиного законодавчого органу України, місця, де пишеться сучасна історія нашої держави. Під час відвідин будинку парламенту учасники екскурсії ознайомилися з особливостями його архітектури, історією створення, побачили національну реліквію — Прапор Незалежності, який депутати внесли до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року, прогулялися кулуарами.


Чималу зацікавленість  юних гостей викликала картина «Державотворення» Олексія Кулакова, що на величезному полотні зображає момент проголошення незалежності України. А в найбільшому захваті, звичайно, вони були, потрапивши на балкон зали пленарних засідань. Адже саме в цій сесійній залі ухвалюють усі закони нашої держави. Діти ловили кожне слово екскурсовода, захоплено оглядали залу, яку раніше споглядали лише з екранів телевізорів.


Після екскурсії на делегацію з Помічної чекав смачний обід у парламентській їдальні та солодкі подарунки від Станіслава Березкіна.


Також, скориставшись нагодою, школярі побували в парку «Київська Русь», що в селі Копачів Обухівського району Київської області, де вони поринули в унікальну атмосферу середньовічного Києва, доторкнулися до джерел національної культури і духовності, побачили витоки української державності, усвідомили велич і красу Княжої доби в історії нашого народу.


У резиденції Діда Мороза діти мали можливість написати листи з новорічними побажаннями. А на Софійській площі вони потрапили до справжнього Новорічного містечка.


«Цю чудову поїздку я запам’ятаю на все життя, — переконана учениця 10-го класу Помічнянської ЗШ № 1 Катерина Бердичевська. — Мої враження після поїздки до Києва неймовірні. Найбільше сподобалося відвідування парку «Київська Русь». У Верховній Раді я на якусь мить відчула себе депутатом. Захопилась обов’язком та відповідальністю цієї справи. А вечірній Київ вразив мене своєю новорічною атмосферою. Я просто закохалася в це місто»...

 

Помічнянці біля Верховної Ради України.

Фото Геннадія СОЛДЕЦЬКОГО.