Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав працівників парламентського апарату з прийдешнім новим 2017 роком та Різдвом Христовим. Цей рік багато в чому був ключовим для Верховної Ради, відзначив А. Парубій. «Ми — парламент воюючої країни, — сказав глава парламенту, — і війна, яка ведеться проти нас, відбувається не тільки на фронті, де перебувають наші хлопці, які захищають мир і спокій для кожної родини, але ця війна ведеться й проти держави Україна загалом, яка має на меті дестабілізувати ситуацію в країні, розхитати її зсередини».

 

 

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій (на знімку) також зазначив, що такі сценарії спрямовані й на дестабілізацію українського парламенту. «І ми це відчуваємо — постійні атаки на український парламент, — зауважив Андрій Парубій. — Тому надзвичайно важливо продемонструвати, що український парламент, як парламент воюючої країни, працює і проводить реформи фактично в усіх сферах життя — судової системи, антикорупційної реформи, децентралізації, дерегуляції, реформи енергетичного сектору та інфраструктури тощо». При цьому глава парламенту наголосив: «Важливо, щоб суспільство бачило працюючий парламент».


Водночас А. Парубій відзначив, що парламент — це не тільки пленарні засідання, а й щоденна копітка робота в парламентських комітетах, секретаріаті, апараті, управліннях з підготовки та аналізу законопроектів та інших рішень.


Характеризуючи ухвалений закон про Держбюджет-2017, Голова Верховної Ради підкреслив, що він насамперед є бюджетом оборони, але й, водночас, бюджетом розвитку. Голова Верховної Ради подякував особисто кожному працівнику парламентського апарату за звитяжну щоденну працю і вручив відзнаки та подарунки від українського парламенту. Крім того, орден «За заслуги» ІІ ступеня було вручено заступнику керівника апарату-керівнику Головного юридичного управління Верховної Ради України Михайлу Теплюку та директору Інституту законодавства Верховної Ради України Олександру Копиленку.


В. о. керівника апарату Верховної Ради Петро Боднар розповів, що триває структурна реформа парламентського апарату відповідно до міжнародних норм і практик, яка, зокрема, передбачає створення такого інституту, як парламентська державна служба. Упродовж 2016 року вже здійснено переоснащення комп’ютерного парку парламенту, впроваджується система електронного документообігу, в усіх парламентських комітетах облаштовано безпровідний доступ до мережі Інтернет.


Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко висловила думку, що якби зараз нагороджували депутатів, то оплески були б набагато менші, бо в колективі парламентського апарату нормальні дружні відносини і немає таких політичних суперечностей, як серед політиків. Ірина Геращенко також підкреслила, що працівники апарату, особливо високоосвічені та зі знанням іноземних мов, повинні мати гідну зарплату.

 

Факт

Упродовж 2016 року Верховна Рада України ухвалила в цілому 224 проекти законів. Лише цієї осені було ухвалено в цілому понад 100 законів.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.