Таку заяву зробила заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд. За її словами, Росія вже веде війну проти Європи, однак ця війна гібридна і поки що погано видима.


«Практично в кожній європейській державі є крайня ліва або крайня права партія, яка напряму фінансується федерацією, — сказала заступник глави законодавчого органу. — РФ має свої медіа, неурядові організації, і величезні кошти вкладає в нерухомість та бізнес. Дехто починає розуміти це вже нині, але, на жаль, таких людей мало і вони не приймають рішень».


Світ уже не перший рік грає в піддавки з Росією, переконана О. Сироїд. «Україна стала наріжним каменем для західних країн, — передає її слова прес-служба фракції «Самопоміч». — Вони мають обирати — або ті ліберальні цінності, які декларуються — свобода, демократія, верховенство права, або — сила, страх і торговельний баланс. Бо те, що відбувається в межах Мінського процесу, суперечить таким підходам. Мінськ — це покарання жертви, приниження людської гідності сорокамільйонної нації. Він суперечить принципу демократії та не відповідає верховенству права».