Насиченими і змістовними обіцяють бути програми святкування Нового року в містах і селах України. Ось що повідомляють наші власкори.

 

Дніпро. У міські парки прийдуть казкові герої. Зустрічі відбудуться 2 і 3 січня. На Різдво, 7 січня, в парку імені Писаржевського — анімаційна програма «Весела Коляда», 8 січня — конкурс «Різдвяні гадання». 13 січня — музичний спектакль для всієї родини, 14 січня — розважальна програма «Зустрічаємо Старий Новий рік». У парку імені Володі Дубініна 6 січня — спектакль «Вечорниці», 13 січня — музичний спектакль.

 

Тepнoпіль. 31 гpyдня в обласному центрі на березі cтaвy — зaбіг новорічних персонажів. Стapт — o 10-й ранку. 8 cічня на залізничному вокзалі Тернополя Мyніципaльний Гaлицький камерний оркестр влаштовує свято. У cпeціaльній нoвopічнo-pіздвяній пpoгpaмі — євpoпeйcькі тa гaлицькі колядки, пoпyляpні мyзичні твори.

 

Хмельницький. Дитячі новорічні ранки пройдуть у Хмельницькій обласній філармонії. Для дітей — ігри, конкурси, розваги. Спеціальну передноворічну програму підготував академічний симфонічний оркестр філармонії. А ще — святковий концерт поета Анатолія Пасічника «Для тебе співаю, моя Україно, для тебе співаю, Поділля моє!». На новорічні ранки і прем’єру музичної казки запрошує обласний академічний музично-драматичний театр імені Михайла Старицького.

 

Сєверодонецьк. У міській дитячій бібліотеці відбудуться святкова вистава «Новорічна казка» та виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва. Міська музична школа №1 звітуватиме великим підсумковим новорічним концертом, а музична школа №2 підготувала ігрову програму. Очікує на глядачів і міський Палац культури, а міська галерея мистецтв проведе низку майстер-класів із бісероплетіння, скрапбукінгу, валяння вовни та петриківського розпису. Театралізована вистава для дітвори відбудеться і в Борівській дитячій школі мистецтв.

 

Херсонщина. У лісовому урочищі Нижні Карабаї працює резиденція Діда Мороза, а в самому Херсоні у найбільшому торговельно-розважальному центрі «Фабрика» — приймальня святого Миколая та хатина Санта-Клауса. У Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі — музична вистава, що триватиме всю новорічну ніч. Квитки на неї розкупили ще за три тижні до свят.

 

Запоріжжя. У палаці культури «Дніпро-спецсталь» — музична новорічна шоу-програма протягом усіх зимових канікул. У Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Магара — новорічна вистава «Пеппі-Довгапанчоха». А Запорізький академічний обласний театр юного глядача дає спектакль «Апельсинова принцеса» за п’єсою Карло Гоцці «Любов до трьох апельсинів». У Запорізькому державному цирку відбуватимуться вистави «Цирку Чізеллі».

 

Вінниця. На концертних майданчиках — проект «Новорічне рандеву», концерт Академії національних традицій, фестивалі «РОКВІНФЕСТ» та «Різдвяне диво», концертна програма «Україна колядує», а також щедрівки у програмі «Щедрий вечір, добрий вечір».

 

Львів. 31 грудня на площі Ринок — джаз-вечірка. Зустріч Нового року в Парку культури і відпочинку імені Б. Хмельницького. Новорічний карнавал. Фестиваль електронної музики з унікальними декораціями, світловими відеоінсталяціями та театральною виставою. А у Дворику Львівської ратуші — вогняне та лазерне шоу. 6 січня на площі Яворського — встановлення Дідуха. Центром міста пройде святкова процесія з колядками.

 

Суми. На майдані Незалежності справжній ялинковий бір. Тут облаштували ігрове містечко для дітей. Обидва сумські театри підготували новорічні програми. У Сумському палаці для дітей та юнацтва — святкові заходи з 25 грудня до 9 січня: ігрова театралізація «Як годинник зупинився». Вистави дитячого театру «Шпаківня», серед них — «Новорічний серпантин». 8—9 січня в Палаці для дітей та юнацтва відбудуться «Фестиваль східних єдиноборств» та шаховий турнір «Мама, тато, я — шахова сім’я.