Новорічно-різдвяні свята цього разу дарують українцям шість святкових вихідних, тож нудьгувати на свята не доведеться, принаймні в Києві. Киянам та гостям столиці запропоновано аж 21 локацію, де відбуватимуться найрізноманітніші заходи.


Як відомо, головна новорічна красуня засяяла вогнями і прикрасами, виконаними в автентичному стилі, на Софійській площі. Тут у рамках проекту відбудеться 15 концертних програм. Працюватимуть резиденція Святого Миколая, ярмарок народних майстрів і зона фуд-корту, а також колесо огляду, гірки, каруселі, дитячі розваги тощо. У Новорічну ніч у центрі Києва гратиме оркестр й виступатимуть українські артисти.


Не залишиться без розваг і головна вулиця столиці. Біля КМДА вже відкрилась фотозона «Новорічна казка на Хрещатику». Тут облаштували сферичний кінотеатр і приймальню Святого Миколая. В ялинковому маркеті можна придбати дизайнерські ялинки, сувеніри та іграшки. Ще одна фотозона «Новорічне європейське містечко з’явилася на Поштовій площі. Тут можна побачити і десять стендів країн—переможниць пісенного конкурсу «Євробачення». У програмі заходів — фотоконкурс із цінними призами, танці, пісні та колядки. У цьому ж районі, на Контрактовій площі, триватиме фестиваль «Казки старого Подолу». А ще буде організовано парк казкових скульптур і атракціонів, відбуватимуться святкові концерти та ігротеки.


Театральна площа тим часом порадує 3D-шоу «Зимова казка». Його транслюватимуть на головний фасад Національної опери України імені Т. Г. Шевченка.


Цікаву програму обіцяють і в Парку Шевченка. Тут, окрім новорічно-різдв’яних ярмарків, проходитиме фестиваль «Казкові новорічні дива».


А на Співочому полі впродовж 7 та 8 січня відкриє двері «Зимова країна мрій», на гостей якої чекають різдвяний ярмарок, традиційні гуляння, святкові вертепи, виступи українських колективів та колядників.


Ну а завершиться новорічно-різдвяний цикл гулянь у Гідропарку. Там на Водохрещу поблизу каплиці на честь Хрещення Господнього представники Української православної церкви здійснять чин освячення води, а всі охочі зможуть зануритися в ополонку.