Президент Петро Порошенко разом з сенаторами Сполучених Штатів Америки здійснив робочу поїздку до Донецької області. Іноземна делегація, яку очолив сенатор Джон Маккейн, ознайомилася із ситуацією в зоні АТО на запрошення глави нашої держави.

 

Президент України Петро Порошенко (у центрі) фотографується з бійцями 36-ї окремої бригади морської піхоти Військово-морських сил України.

 

Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).

 

Очільник країни відвідав передові позиції української армії в районі проведення антитерористичної операції. Завітав, зокрема, до підрозділу морської піхоти Військово-морських сил, який тримає лінію оборони в Широкиному. Він поспілкувався з особовим складом 36-ї окремої бригади морської піхоти, привітав захисників Вітчизни з Новим роком, Різдвом Христовим та вручив новорічні подарунки.

 

Петро Порошенко провів нараду у штабі АТО та прийняв доповідь його керівника про ситуацію в районі  антитерористичної операції, зокрема у секторі «М», де продовжуються обстріли позицій українських військових з боку проросійських терористів.

 

Під час робочої поїздки Президент взяв участь у церемонії відкриття відбудованих мостів через річки Казенний Торець та Сіверський Донець. «Простим і зрозумілим проявом відновлення країни є відкриття двох відбудованих мостів, — зазначив він. — Ця подія — добрий знак для всієї України, і для регіону — особливо».

 

Петро Порошенко поінформував про те, що дав доручення міністру оборони підняти доплати, які отримують військовослужбовці на першій лінії — лінії зіткнення, повідомляє прес-служба Президента. Тепер ця сума становитиме шість тисяч гривень. Воїнам з другої лінії підняли доплати до 2,4 тисячі. «Упевнений, що ми маємо створювати фінансову та матеріальну мотивацію для того, щоб надійно були захищені й забезпечені українські військовослужбовці», — підкреслив глава держави.

 

Після передової Петро Порошенко побував у Маріуполі. Він виказав велику пошану і подяку військовим. «Ми маємо справу з ворогом, у якого — нічого святого, навіть Різдва, — сказав він там. — Хоча інтенсивність вогню бойовиків зменшилася, жодної тиші, про яку було домовлено у Мінську, так і не настало». За його словами, особливо напруженою залишається обстановка на Маріупольському напрямку, де останнім часом ворог застосовує практично весь спектр наявного в нього озброєння. Президент зазначив, що лише протягом 2016 року 211 військовослужбовців Збройних Сил України віддали своє життя за мир, свободу нашої держави.

 

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.