Європейський Союз втрачає довіру серед українського суспільства. Про це в ефірі одного з телеканалів заявила Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

 

«Важливо, щоб в українському суспільстві правильно розуміли: вся історія стосовно безвізу не пов’язана з якоюсь українською зрадою. Ми все зробили в цьому питанні. Але, на жаль, ми зіштовхнулися з позицією, коли європейська сторона веде себе не зовсім зрозуміло, безпідставно прив’язуючи безвізовий режим до так званого «спеціального механізму», відтерміновуючи введення безвізового режиму для нас. Не можу знайти пояснення цих позицій і чесно про це говорю з європейськими партнерами. Для мене так само очевидно, що вся ця історія обернулася тим, що Європейській Союз втрачає довіру серед українського суспільства. А це дуже серйозно», — зауважила політик.

 

Однак, за її словами, це не означає, що українське суспільство змінює свої принципи, або зовнішні пріоритети. «Але, так само відданість принципам має демонструвати сьогодні Європейський Союз, який від України завжди вимагає відповідальної політики. Так, це правильно, але має бути відповідальним і Європейський Союз», — наголосила Ірина Геращенко.

 

Що стосується внутрішньої політики, то відповідаючи на питання щодо дочасних парламентських виборів, Ірина Геращенко зазначила, що їх не буде.

 

«2017 рік буде непростим і це очевидно... Часто будуть емоції, а не раціо при голосуванні, чи позиція — такий у нас парламент. Але я переконана: ті, хто нині стурбовані підготовкою до дочасних виборів, дарма витрачають кошти. Краще ці кошти витратити на доброчинність, на фронт, на допомогу переселенцям, хворим дітям, ніж на плакати та ролики... Тому що дочасних виборів не буде», — наголосила політик.