Політична партія «Батьківщина» оприлюднила заяву.

 

«Останнім часом ми стаємо свідками безпідставних утисків свободи слова, — йдеться у тексті. — Бачимо наступ на ЗМІ, які критично інформують суспільство про стан справ у країні».

 

У «Батьківщині» зазначили: «Свобода слова — це єдине надбання, яке Україна зуміла обстояти за роки незалежності. Тому надзвичайно прикро спостерігати, як нищаться демократичні, європейські цінності». «Батьківщина» закликала чинну владу припинити наступ на вільне слово та дати можливість журналістам чесно й неупереджено виконувати свою роботу.

 

На своїй сторінці у Facebook ситуацію з «1+1» прокоментувала голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар (на знімку). «Журналісти канала зробили надзвичайно багато для утвердження проукраїнської позиції, — йдеться в її повідомленні. — І в 2014-му, і тепер. Жодних претензій до їх контенту в регулятора не було. Відповідно канал має отримати ліцензію на аналогове мовлення, як за це проголосувала Нацрада». Будь-які спроби бюрократично «підвісити» можливість мовлення сприйматимуться як наступ на свободу слова та спроба переділити медіа-ринок, підкреслила народний депутат. За її словами, у війнах журналістів проти бюрократів і політиків завжди перемагають журналісти. Очільниця профільного комітету повідомила, що надіслала запит з приводу ситуації, що склалася, до Нацради з питань телебачення та радіомовлення.