Футбол. Триває відпустка у футболістів, котрі виступають у чемпіонаті УПЛ. Але непомітно минуть дні, і матимуть підтвердження або ж спростування різні чутки, котрих нині чимало.


Київське «Динамо» повертається з канікул 14 січня. Чемпіони планують провести дев’ять контрольних матчів на зимових зборах. Чотири зустрічі відбудуться на першому, п’ять — на другому.


Перемовини з потенційними суперниками ще не завершено. Серед них значаться німецькі, китайські та болгарські клуби. Обидва збори команда проведе в Іспанії.


***


Не вщухають розмови про можливий від’їзд за кордон Андрія Ярмоленка. Хоча вони не такі активні, як перед Євро-2016. За повідомленням Сalcіomercato, ФК «Наполі» всерйоз замислюється над придбанням вінгера київського «Динамо» і збірної України.


За інформацією джерела, завершивши угоду з нападником Леонардо Паволетті, неаполітанці почнуть готувати ґрунт для трансферу українця. За даними порталу, «Динамо» оцінює свого лідера в 22 мільйони євро.


***


Оборонець збірної Хорватії та київського «Динамо» Домагой Віда, за повідомленнями турецьких ЗМІ, ніби погодив зі стамбульським «Бешикташем» умови контракту терміном на 3,5 року.
Тепер «орлам» залишилося домовитися з киянами про суму відступних за Віду. Раніше повідомлялося, що «Динамо» готове відпустити хорвата за 5,5 мільйона євро. Втім, на цьому крапку ставити не варто. Адже до боротьби за Віду підключився ще й ФК «Галатасарай» (Стамбул). Повідомляється, що «леви» готові викласти за хорвата 5 мільйонів євро.


***


На Віді українські інтереси «Бешикташа» не обмежуються. Турки не проти підписати ще й оборонця збірної України Едуарда Соболя, котрий належить «Шахтарю» і поки що перебуває в оренді в «Зорі».


Тренер стамбульського клубу Шенол Гюнеш заявив:


«Це хороший варіант. Якщо дасть бюджет, ми підпишемо Соболя», — цитує Гюнеша авторитетне видання Mіllіyet.


***


Інший елітний клуб із міста на Босфорі «Фенербахче» запропонував «гірникам» за півоборонця Тайсона 3 мільйони євро.


Як повідомляє Fotomac, керівництво донеччан позитивно відреагувало на таку пропозицію, однак проти цього трансферу категорично виступив наставник українського клубу португалець Паулу Фонсека. Але і сам Тайсон заявив через свого агента, що його не цікавлять пропозиції з Туреччини. Хоча і «Шахтар» поки що не домовився з бразильцем про продовження контракту.


***


Зрозуміло, що відбудуться кадрові зміни і в інших клубах української Прем’єр-ліги. Скажімо, одеський «Чорноморець» залишили два провідні виконавці. Й обидва збираються продовжити кар’єру у львівських «Карпатах». Воротар Євген Боровик домовився про розірвання контракту з одеським клубом й отримав статус вільного агента. Раніше півоборонець Артем Філімонов вирішив не продовжувати договір з одеським клубом, тому до «Карпат» перейде також на правах вільного агента...