Для поступу України вперед у питанні визволення тимчасово окупованих територій необхідно й далі посилювати обороноздатність нашої держави та розбудову армії. А також продовжувати комплекс дипломатичних зусиль та мати підтримку українського народу щодо цього процесу. Таку точку зору висловив народний депутат Вадим Кривенко (фракції «Народний фронт») в ефірі одного з телеканалів. Він також нагадав нещодавні слова Секретаря РНБО, представника політичної партії «Народний фронт» Олександра Турчинова, що від початку війни «2016-й став першим роком, коли ми не втратили жодного метра своєї території», а на певних напрямках посилили свої позиції.


«Це був рік, коли наші Збройні Сили, Національна гвардія чітко показали: вони здатні відбити будь-яку атаку, навіть якщо вона підкріплена російськими кадровими військовими, як це було.

Це дуже важливо. Це такий меседж, який ми дали всьому світу, що ми можемо самі постояти за себе. Це меседж, який ми дали Росії, що більше не будемо відступати. Це чітка позиція. І ми починаємо новий рік з акценту: «Ні кроку назад!» — наголосив народний депутат.


Водночас він зауважив, що для того, аби наступного року Україна та українська армія зробили крок уперед, необхідно виконати низку передумов. Найголовніша з них, за словами Вадима Кривенка, — посилення обороноздатності нашої держави.


«Якщо будемо в силі робити те, що ми зробили на Світлодарській дузі — відбили атаку і вирівняли наші позиції — то можемо говорити, що крок за кроком ми підемо вперед. А для того, щоб перейти від оборони до наступу, потрібно й надалі розбудовувати наші Збройні Сили», — підкреслив парламентарій.


Вл. інф.