Приємна подія

Баскетбол. Ліга чемпіонів. Чоловіки. 11-й тур. На жаль, не часто тішить нас перемогами в цьому престижному турнірі «Хімік» з Южного. Тому кожна його звитяга — приємна подія для українських прихильників гри.

«Катайя» (Фінляндія, Йоенсуу) — «Хімік» (Україна, Южне). 61:76 (17:21, 21:14, 13:23, 10:18)

Свій наступний матч у Лізі чемпіонів «Хімік» проведе 10 січня вдома проти румунського клубу «Орадя».

Заради візиту до Києва іспанці змінюють традиції

Футзал. У рамках підготовки до матчів кваліфікації чемпіонату Європи з футзалу 2018 року чоловіча збірна України 28—29 січня в Києві зіграє зі збірною Іспанії — другою командою світового рейтингу та чинним чемпіоном Європи, повідомляє sport.ua.

Обидві зустрічі відбудуться у столичному Палаці спорту (пл. Спортивна, 1), початок обох матчів о 15.00.

Коротка довідка про майбутнього суперника.

Збірна Іспанії з футзалу — чемпіон світу 2000 та 2004 років; віце-чемпіон світу 1996, 2008, 2012 років; чемпіон Європи 1996, 2001, 2005, 2007, 2010, 2012, 2016 років; віце-чемпіон Європи 1999 року; переможець Гран-прі Бразилії 2010 року. Баланс зіграних матчів починаючи з 1982 року: 426 матчів, 350 перемог, 36 нічиїх, 35 поразок, м’ячі 2141 — 663.

Зі збірною України іспанська національна команда зіграла 12 матчів і всі виграла, різниця м’ячів — 45 — 10. Тренер іспанців — Госе Венансіо Лопес (з 2007 року).

Варто відзначити, що для підготовки до матчів в Україні в чемпіонаті Іспанії заплановано двотижневу перерву, що для команди Госе Венансіо Лопеса рідкісна подія. Зазвичай іспанська збірна проводить свої спаринги всередині тижневого циклу регулярного чемпіонату.

Хто проти Усика?

Бокс. Наступним суперником українця Олександра Усика може стати небитий американський боксер Майкл Гантер-молодший. Про можливість такого бою повідомив американський журналіст Мітчелл Абрамсон.

Нагадаємо, що черговий бій Олександра Усика ще раніше запланували на 18 березня в Нью-Йорку в андеркарті поєдинку Геннадія Головкіна з Казахстану з Деніелом Джейкобсом із США.

Нагороди від королеви Єлизавети ІІ

Британський тенісист Енді Маррей, бігун Мо Фара та жокей Лі Пірсон одержали лицарські титули указом королеви Великої Британії Єлизавети ІІ, приуроченим до Нового року. Чемпіонка світу, Європи й Олімпійських ігор у семиборстві Джессіка Енніс-Гілл і чемпіонка світу з академічного веслування Кетрін Грейнджер відповідно до того самого указу одержали титул дам.

Велосипедисти Джейсон і Лора Кенні, плавець Саша Кіндред і вершники Шарлотта Дюжарден, Нік Скелтон і Софі Крістіансен стали командорами ордена Британської імперії.

Колишній легкоатлет 87-річний сер Роджер Банністер одержав орден Кавалерів пошани.

Офіцерами ордена Британської імперії стали боксер Ніколя Адамс, капітан жіночої збірної з хокею на траві Кейт Річардсон-Волш, тренер футбольної збірної Вельсу Кріс Коулмен, веслувальники Піт Рід і Ендрю Тріггз Годж, велосипедист Ед Кленсі, паралімпійці Джоді Канді та Енн Дангем, а також тренер з кінного спорту Джон Госден.

Двісті неспартанців

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (ІAAF) отримала від Світового антидопінгового агентства (WADA) інформацію щодо 200 російських легкоатлетів, яких підозрюють у вживанні допінгу.

Про це повідомляє офіційний сайт організації:

«До ІAAF було спрямовано імена 200 росіян, наданих Незалежною комісією WADA під керівництвом Річарда Макларена. Враховуючи відомості й докази з доповіді Макларена, а також іншу інформацію, буде ухвалено рішення під час розгляду заявок спортсменів, які бажають отримати доступ до міжнародних стартів у ролі нейтральних».

Турнір відзначає шостий десяток

Футбол. У чотирьох містах Габону (Франсвіль, Лібревіль, Оем, Порт-Жантіль) 16 команд, розподілених на чотири групи, вийдуть на старт 31-го розіграшу Кубка африканських націй. До речі, цей турнір відзначає 60-річчя існування. Перші матчі гратимуть 14 січня, а переможця змагання визначать 5 лютого.

Ось як розподілилися учасники фінального турніру.

Група А. Габон, Буркіна-Фасо, Камерун, Гвінея-Бісау.

Група В. Алжир, Туніс, Сенегал, Зімбабве.

Група С. Кот-д’Івуар, ДР Конго, Марокко, Того.

Група D. Гана, Малі, Єгипет, Уганда.

Знову нагадав про себе «Евертон»

Півоборонець київського «Динамо» Андрій Ярмоленко знову опинився в сфері інтересів клубу АПЛ «Евертон» (Ліверпуль). Про це повідомляє transfermarketweb.com.

Керівництво англійського колективу готове заплатити за киянина 18 мільйонів євро, але в «Динамо» не хочуть відпускати 27-річного футболіста дешевше, ніж за 22 мільйони євро.

Раніше ми повідомляли про інтерес італійського «Наполі» до Андрія. Його контракт із київським «Динамо» розрахований до літа 2020 року.

***

А тим часом Ярмоленко, як і решта футболістів «Динамо», перебуває у відпустці, котра завершиться 14 січня. Того і наступного дня гравці першої, молодіжної та юнацької команд пройдуть планове медобстеження. А 16 січня чемпіон України вирушить до Іспанії, де проведе тренувальний збір.

Протягом перших кількох днів підопічні Сергія Реброва втягуватимуться у робочий процес, набиратимуть кондицій. А 21 січня «Динамо» проведе контрольний матч проти команди другої німецької Бундесліги «Санкт-Паулі».

Після 17 турів у тих змаганнях клуб пішов на місячні канікули. «Санкт-Паулі» блискучими досягненнями похвалитися не може, бо посідає останнє, 18-те місце. Але саме такий суперник потрібен динамівцям для першого спарингу. Варто зазначити, що всі без винятку німецькі клуби відзначаються дисципліною і бойовитістю.