Судова реформа, зміцнення обороноздатності країни, децентралізація влади та успіхи у боротьбі з корупцією. Такими, на думку представника Президента у Верховній Раді, народного депутата від фракції «Блок Петра Порошенка» Артура Герасимова, були головні досягнення року, що минув.

«Хочу привітати громадян України з 2017 роком і подякувати їм за терпіння, за підтримку тих позитивних змін, які відбуваються у державі. Протягом року ми разом зробили дуже важливі кроки на шляху до повного відновлення могутньої, успішної української держави», — сказав А. Герасимов.

Народний депутат підкреслив надзвичайну важливість для розвитку держави проведення у 2016 році судової реформи. «Давайте згадаємо: завдяки нам з вами, Президенту, Верховній Раді — ми почали судову реформу. Це стосується не тільки змін до Конституції, які парламент ухвалив у червні. Це також стосується і Закону «Про Вищу раду правосуддя», закону про статус суддів та інших нормативних актів, які нині перебувають на розгляді у Верховній Раді», — сказав політик.

«Ми значно просунулися у здійсненні децентралізації, яка показала успішні результати. Наразі ми чуємо схвальні відгуки від голів об’єднаних територіальних громад, депутатів та жителів, які вже відчули переваги цієї реформи», — цитує слова А. Герасимова прес-служба партії.

На переконання обранця, були зроблені надзвичайно серйозні кроки у боротьбі з корупцією. «Давайте згадаємо один із засадничих кроків — запровадження електронного декларування. Скільки було заяв, що цього не відбудеться. Але ми бачимо, що завдяки волі Президента та Верховної Ради це відбулося. Це стало дуже серйозним поступом у створенні ефективної системи боротьби з корупцією», — підкреслив парламентарій.

Відзначив він також підняття мінімальної заробітної плати вдвічі. «Людина праці має отримувати достойну винагороду! І саме це є показником успішної взаємодії парламенту та уряду», — підкреслив А. Герасимов.

У 2016 році Верховна Рада вперше за останнє десятиліття вчасно прийняла Державний бюджет на наступний рік. «Бюджет-2017 передбачає і підвищення зарплат працівникам бюджетної сфери — вчителям, лікарям та військовим. У бюджеті закладено багато соціальних норм. Так, цей бюджет є складним для виконання, але він є прогресивним, це дійсно кошторис, який створює фундамент для економічного відродження і зростання. Ми чітко розуміємо: маємо дуже серйозно підтримувати ті паростки економічного зростання, який розпочався минулого року», — сказав народний депутат.

Та найголовніше, переконаний обранець, це те, що тепер не лише українці, а й увесь світ знає — в Україні є міцна професійна армія, яка стала запорукою безпеки і незалежності нашої держави. Парламентарій також зазначив, що у 2016 році активно розвивалася наша оборонна промисловість: «Український ВПК цього року повернувся в світову десятку виробників та експортерів озброєнь та продукції оборонного призначення».

Водночас він висловив упевненість, що 2017 рік стане роком закріплення цих досягнень.