Україна оговтується від надзвичайно сильних снігопадів і морозу, що обрушились на нашу територію у святкові дні. Станом на ранок 10 січня залишалися знеструмленими чотири населені пункти. Зокрема, електропостачання не було у трьох населених пунктах Львівської області та в одному — на Одещині. Також в Одеській області на автодорогах загального користування залишається обмеженим рух усіх транспортних засобів, а саме: Одеса—Рені та Одеса—Кучурган. Водночас обмеження руху автомобільного транспорту шляхами загального користування Кіровоградщини повністю знято, постійно працює дорожня техніка для забезпечення безперебійного та безпечного проїзду. За інформацією Мінінфраструктури, залізничні вокзали та аеропорти також працюють у звичайному режимі.

 

Співробітники ДСНС допомагають визволити техніку зі снігового полону.

 

Фото з сайту ДСНС України.

 

Волонтери Товариства Червоного Хреста України роздають порції гарячої їжі людям на території мобільного пункту обігріву ГУ ДСНС України в Запоріжжі.

 

Фото Дмитра СМОЛЬЄНКА (Укрінформ).

 

На найближчі два дні в Одеській області оголошено штормове попередження, а в західних областях очікують інтенсивне сходження лавин. Одне слово, розслаблятися рятувальникам, комунальникам і загалом мешканцям не варто.