Нині військовослужбовці центру дорожнього забезпечення Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ зводять комбінований міст з металу та дерева у селищі  Сутиски, що у Тиврівському районі на Вінниччині. Щоправда, кліматичні умови – хуртовини, обледеніння металічних елементів моста, низька температура, поривчастий вітер - дещо уповільнюють темпи будівництва, а заодно вчать військових працювати навіть за таких екстремальних умов.

 

 

Як зазначив начальник штабу дорожньо-мостового батальйону майор Олексій Дем’янчук, цей міст унікальний, оскільки поєднує в собі елементи низьководного дерев’яного мосту та проїжджу частину з елементів важкого механізованого і малого автодорожнього розбірного мосту. Вантажопідйомність нового мосту - шістдесят тонн. Він на півтора метра вищий, ніж старий, що дозволить уникнути підтоплення конструкції під час весняних і осінніх паводків.

 

- Завдяки концептуально новому рішенню, запропонованому військовослужбовцями Збройних Сил України, вдалося зекономити на будівництві  десятки тисяч бюджетних гривень, - наголосив офіцер. І підкреслив, що зведення  кожного мосту - це досвід, який використовується при виконанні все  складніших завдань.

 

- Майже півстоліття під час повеней наші мешканці дістаються до школи та лікарні виключно човнами, тож ми дуже чекаємо на новий міст і бачимо, що не помилились, коли довірили  його спорудження рівненським військовим, - каже селищний голова Сутисків Леонід Дідух.

 

Віктор ШУБЕЦ,
офіцер прес-служби Міністерства оборони України в Рівненській області.

Фото автора.

 

Голос України