Цукрові заводи завершили виробничий сезон. Усього зварено 2,008 млн. т солодкого піску з 13,66 млн. т буряків. Працювали 42 переробні підприємства.

 

Незважаючи на не дуже сприятливі погодні умови, виробники все ж змогли випустити понад 2 млн. т цукру, що майже на 40,5% перевищує показник попереднього сезону. Окрім того, зібрано більше буряків, вони кращої якості -- вищі цукристість і вихід цукру -- 17,65% та 14,68% відповідно, коментують підсумки роботи в асоціації "Укрцукор".

 

Загалом рік видався досить вдалим для виробників. Через неврожай в Бразилії та Індії і сприятливу кон'юнктуру на міжнародних ринках Україні вдалось поставити на експорт майже 470 тис. т цукру, основна маса якого поїхала в Шрі-Ланку, Грузію та Туніс. З огляду на такі світові тенденції, за прогнозами "Укрцукру", буряки на полях країни у 2017-му займатимуть іще більші площі у структурі посівів.

 

Саме "солодким" перспективам країни буде присвячено міжнародний конгрес для виробників та переробників цукрових буряків Sugar World, що незабаром відбудеться у столиці.

 

Підготував Валерій ДРУЖЕНКО.

 

Голос України