Військовослужбовці центру дорожнього забезпечення Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ зводять комбінований міст з металу та дерева у селищі Сутиски, що у Тиврівському районі на Вінниччині. Щоправда, хуртовини, обледеніння металічних елементів переправи, низька температура, поривчастий вітер дещо уповільнюють темпи будівництва, але ситуація вчить бійців працювати навіть за таких екстремальних умов.


Як зазначив начальник штабу дорожньо-мостового батальйону майор Олексій Дем’янчук, цей міст унікальний, оскільки поєднує в собі елементи низьководного дерев’яного мосту та проїжджу частину з елементів важкого механізованого і малого автодорожнього розбірного мосту. Вантажопідйомність — шістдесят тонн. Він на півтора метра вищий, ніж старий, що дасть змогу уникнути підтоплення конструкції під час весняних і осінніх паводків.


— Завдяки концептуально новому рішенню, запропонованому військовослужбовцями, вдалося зекономити на будівництві десятки тисяч бюджетних гривень, — наголосив офіцер.


— Майже півстоліття під час повеней наші мешканці діставалися до школи та лікарні човнами, тож ми дуже чекаємо мосту. Бачимо, що не помилилися, коли довірили його спорудження рівненським військовим, — каже селищний голова Сутисків Леонід Дідух.


Віктор ШУБЕЦ, офіцер прес-служби Міністерства оборони України в Рівненській області.