На Прикарпатті Старобогородчанська ОТГ отримала новий автомобіль «швидкої допомоги». Це перший приклад в області, коли об’єднана територіальна громада в складчину з державою придбала «швидку». 


Вартість медичного авто понад 1 млн. 460 тис. грн., з них 147 тис. 800 грн. профінансовано за кошти ОТГ, решта — з Державного фонду регіонального розвитку. Вітаючи земляків з новим придбанням, народний депутат, представник парламентської фракції «Народний фронт» Юрій Бабій, наголосив, що нинішня подія є результатом злагодженої діяльності місцевих посадовців та народних депутатів — представників Прикарпаття, які реально вболівають за розвиток області, а не практикують дешевий популізм, забуваючи про передвиборні обіцянки, передає прес-служба обласної організації партії «Народний фронт». Присутній на урочистостях директор центру розвитку місцевого самоврядування в області Руслан Панасюк наголосив, що Державний фонд регіонального розвитку — одне з джерел, яке може використовувати об’єднана територіальна громада для покращення своїх фінансових та матеріальних ресурсів. І підтвердженням цього є те, що відтепер мешканці громади отримуватимуть якісні й дійсно швидкі медичні послуги.


Івано-Франківська область.

 

ДОВІДКОВО

 

Старобогородчанська ОТГ разом з однойменним селом об’єднує ще чотири сільські населені пункти, на території яких проживає 6 тисяч 120 осіб. Первинна медико-санітарна допомога надається Старобогородчанською амбулаторією загальної практики сімейної медицини, якій підпорядковуються чотири фельдшерсько-акушерські пункти. Очолює громаду Ярослав Здерка.