У військових частинах Рівненського гарнізону тривають заходи введення в стрій бійців молодого поповнення строкової служби, які нещодавно прибули для проходження військової служби з навчальних центрів Збройних Сил України.

 

Сьогодні, 13 січня, в окремому полку зв’язку оперативного командування «Захід» тривають тактико-стройові заняття, які призначені для ознайомлення новоприбулих з особливостями цієї військової частини.

 

Під керівництвом сержантів служби за контрактом строковики, вивчають порядок оповіщення під час приведення військової частини у вищі ступені бойової готовності, алгоритм та терміни отримання зброї, боєприпасів, військового майна, а також особливості підготовки штатної техніки у зимовий час для здійснення маршів.

 

В наступні декілька днів такі ж заняття відбудуться на рівні батальйону та військової частини із залученням усіх категорій військовослужбовців. Комплекс цих заходів проводиться в рамках підготовки до нового навчального року, який у Збройних Силах України розпочинається з 16 січня.

 

Як зазначив керівник заняття одного з підрозділів зв’язку сержант військової служби за контрактом Євген Федорак, окремим напрямком роботи новачків залишається професійна підготовка воїнів-зв’язківців, які повинні знати і вміти користуватися, як цифровими, так і аналоговими видами зв’язку.

 

- Позитивним результатом щоденної роботи сержантів є те, що третина новачків вже зголосилися підписати контракт зі Збройними Силами України, - наголосив сержант, який у війську прослужив вже більше 10 років і за цей час пройшов сходинки військової служби від рядового до начальника радіостанції, має досвід виконання завдань в одній із Миротворчих місій ООН та десятки відряджень у район проведення антитерористичної операції на сході України.

 

Про це «ГУ» повідомив офіцер прес-служби Міністерства оборони України в Рівненській області підполковник Віктор ШУБЕЦ.

 

Рівне.

 

Голос України