Футбол. Сьогодні в Ларнаці (Кіпр) на стадіоні «Антоніс Пападопулос» має відбутися контрольний матч Україна—США (початок о 21:00, пряма трансляція — на телеканалі «Інтер»). А позавчора на базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі наша команда провела вечірнє тренування. Перед ним наставник збірної Михайло Фоменко (на знімку) спілкувався з представниками ЗМІ.
— Розкажіть про завдання на поєдинок зі збірною США...
— Наших підопічних ми налаштовуємо на перемогу в кожній грі.
— В якому настрої футболісти після єврокубкових матчів?
— Звісно, програші на цьому етапі не могли не відбитися на футболістах. Та це вже історія, найголовніше — з тих подій виносити уроки та жити далі. Звісно, хочемо ми чи ні, але це впливає на їхній стан. Степаненко не приїхав, бо грав матч Ліги Європи на уколах. Це має негативні наслідки, і він не зможе нам допомогти. Селезньов вже в доброму стані, та сьогодні у нього будуть процедури. Всі решта приїхали, раді бачити один одного після тривалої перерви.
— Що можете сказати про суперника?
— Ми переглянули матчі збірної США, більшість її виконавців виступає в англійській Прем’єр-лізі — звідси і стиль гри цього колективу.
— Тренер молодіжної збірної України Сергій Ковалець порекомендував вам Ордеця та Калитвинцева. Яка ваша реакція на цю пропозицію?
— Ми стежимо за цими футболістами і могли їх викликати. Однак у «молодіжки» також є матчі, вони потрібні і там.
— Продовжуючи тему новачків. Повернувся до ігрової кар’єри голкіпер Олександр Рибка, який відбував дискваліфікацію. Чи є в нього шанс отримати виклик до команди?
— Звісно, це наша робота — переглядати матчі за участю кандидатів до збірної. Якщо футболісти демонструватимуть відповідний рівень, це змушуватиме нас викликати їх. Я хочу, щоб якомога більше гравців спонукали нас це робити.
*** 
Не виключено, що збірна України у період з кінця травня і приблизно до 9 червня може здійснити турне країнами американського континенту. Можливі суперники — Чилі, Колумбія, Корея, США. Не виключений другий варіант маршруту та, зрозуміло, інші опоненти — Алжир, Парагвай, Румунія, Китай...
 
Фото ФФУ.